Verslag: Dag 1 zit erop!

Na een lange dag, waarop de wekker om 02:00 uur stond, lig ik moe maar voldaan in mijn bed. Ruim een half jaar heb ik toegeleefd naar het moment van vanmorgen 04:02 uur, de start van mijn eerste vierdaagse. Na een kort treinritje Oss -> Nijmegen, uiteraard met (zelfs bij een extra trein om 2:40 uur ’s nachts) 10 minuten vertraging, kwamen we aan op station Nijmegen Centraal.

Vooraf hoorde ik natuurlijk vele verhalen van de, vaak dronken, studenten die na een avondje vierdaagsefeesten de wandelaars van de vroege start aan komen moedigen. Deels dacht ik dat het waar was, maar ook had ik wel wat korreltjes zout ingecalculeerd. Echter nog voor dat we op de startlocatie waren (looptochtje van ongeveer 10 minuten) werden we al door velen luid aangemoedigd en waren er al vele high-fives uitgedeeld.

Omdat we lekker op tijd op de startlocatie waren, konden we redelijk vooraan staan bij de start. Toen om 4:00 uur het startschot viel, konden Mark en ik onze bandjes snel laten scannen en kon de tocht beginnen. Echter de eerste paar honderd meter zal ik echt niet snel vergeten. Het stond echt werkelijk rijen dik met mensen om ons aan te moedigen. Een luid gejoel en geklap, puur om ons goed op weg te helpen. In 1 woord KIPPENVEL!

Maar het bleef niet bij de start. Werkelijk in ieder dorp, stad of gehucht waren de zijkanten van het parcours goed bezet met mensen om ons aan te moedigen. Alle terrasjes waren vol en volgens mij stonden ongeveer alle kinderen uit de betreffende dorpen snoep, fruit, komkommers en worteltjes uit te delen. Wat de bewoners langs de route wel niet aanbieden is (zoals de slogan van Drukwerkdeal) Gewoon Indrukwekkend.

Mark en ik hadden vooraf afgesproken om in de eerste paar uur flink wat kilometers te maken om de eventuele warmte voor te zijn. Nou dat is, zoals ook in de statistieken te zien is, goed gelukt! Met slechts enkele korte rustmomentjes hebben we lekker door kunnen lopen, met een gemiddelde snelheid van 6 km/uur. Om 13:02 uur bereikten we registratiebureau 50J, waar de finishscan op ons wachtte.

Al met al hebben Mark en ik beide niet te klagen over deze eerste dag. Mark heeft één (kleine) blaar gelopen en ik heb een klein wondje op mijn grote teen. Uiteraard zijn we allebei blij dat we in bed liggen en was de warme douche een absoluut genietmomentje. Maar we gaan vol goede moed morgen weer van start! Al zullen we morgen naar verwachting wel meer rusten onderweg, ook omdat de temperaturen gaan stijgen! Ik zou zeggen hou vooral de Live pagina weer goed in de gaten!

Sponsors

---

Trainingen

Geen trainingen

(Als dat maar goed gaat...)