Verslag Dag 2: ZonneBRAAAAAAAND

Zoals gisteren al aangekondigd ging de wekker vandaag lekker een kwartiertje later en kon ik “uitslapen” tot 2:35 uur. Nog steeds geen ideale tijd om op te staan en de gedachte: “waar ben ik aan begonnen” ging tijdens het opstaan wel even door mijn hoofd. Maar daarna snel uit de spreekwoordelijke veren om me aan te kleden voor de tweede wandeldag van dit jaar.

Vandaag bliepte de scanner, van de vrouw van de startploeg, nog later voor mijn bandje, namelijk om 4:12 uur. Echter leek het, gek genoeg, dat de eerste echte grote drukte wat weg was waardoor ik, ondanks de relatief late start, meteen lekker door kon lopen. En het tempo zat er zelfs zo lekker in dat dat ik in mijn derde kilometer al het dagrecord kon zetten.

Mijn (letterlijke) hot item van vandaag hadden jullie vast al geraden: De Zon. Want net als vorig jaar heb ik het gevoel dat mijn grootste vijand niet die 200.000 meters zijn, maar de zon. Gisteren ben ik al aardig verbrand wat het vandaag al niet gemakkelijker maakte. Zodra het goed licht was geworden en de zon dus nog niet zichtbaar is, had ik vandaag de eerste laag zonnebrand er al op zitten.

Vorig jaar zag ik vooral erg op tegen de extra lus voor de 50km lopers op de dijk bij Balgoij/Niftrik. Maar dit jaar viel die eigenlijk best wel heel erg mee. Ik had mezelf voorgenomen om, net als vorig jaar, een echte goede (lunch)pauze op de dijk te houden bij Restaurant Hoogeerd. Ondanks dat ik daar al 24 kilometer in de benen had zitten, ging het eigenlijk zo lekker dat ik na een hele korte stop, voor een boterham en nieuwe laag zonnebrand, snel weer verder liep.

Na de extra lus bij Niftrik kwam ik al snel uit in Wijchen. Ik wist dat hier ergens de rustpost van Make a Wish moest zitten, maar voor mijn gevoel helemaal aan het einde van Wijchen. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik bijna struikelde over een vrijwilligster met een Make a Wish T-shirt aan. Niet alleen was ik blij om even te gaan zitten, maar helemaal de vraag of ik gemasseerd wou worden sprak me erg aan! Het was op zijn zachts gezegd heerlijk mijn kuiten even (nou ja ik schat 20 minuten!) flink te laten masseren. Ik had weliswaar zeker nog door kunnen lopen, maar na de massage liep het wel vele malen lekkerder. Hoe deze vierdaagse ook afloopt, één ding is zeker: Make a Wish verzorgt haar WishWalkers erg goed!!!

Op het rustpunt nog snel even de kuiten en armen ingesmeerd en daarna kon de tocht weer verder. Na mijn vertrek snel Maris ingeseind dat ik inmiddels onderweg was naar Beuningen zodat zij de kinderen klaar kon maken om aan het parcours te komen staan kijken. Het was nog een lange (bijna) rechte weg van Wijchen naar Beuningen dus ik was erg blij toen ik merkte dat ik bestormt werd door Tygo voor een omhelzing. Maris had inmiddels tegen de kinderen gezegd dat ze gingen proberen om mij op te wachten bij de finish. Dus niet alleen voor mij was er nog een uitdaging, in de vorm van 10km lopen, maar ook voor Maris om een bus te vinden die reed, aangezien een hoop haltes hier opgeheven waren in verband met de doorkomst van de vierdaagse.

Vooral in deze laatste kilometers sloeg bij mij de zon behoorlijk toe. Er was op de route praktisch geen schaduw en de zon brandde behoorlijk. Zeker omdat er al een verbranding in mijn huid zit werkte de zon vandaag niet echt in mijn voordeel. Mijn vriendelijke verzoek voor morgen dan ook: Doe mij maar wat regen en vooral bewolking. Bij mijn laatste (sanitaire) stop voor de finish kreeg ik inmiddels van Maris de mededeling dat ze inmiddels in meerdere bussen gezeten had maar dat ze bijna bij de Wedren was.

Met de wetenschap dat de finish vergezeld was met Maris en de kids, waren de laatste paar kilometers op de Waalkade al een stuk beter vol te houden. Ook hielp het dat er wat meer bewolking was. Om 13:10 bereikte ik uiteindelijk het kruispunt waar Maris en de kids stonden te wachten en na het laatste stukje met Tygo aan de hand naar mijn registratiebureau te hebben gelopen, werd om 13:15 mijn bandje weer gescand als teken dat ik deze dag succesvol volbracht heb!

Nu wederom vroeg naar bed om me op te maken voor de “bergetappe” van de vierdaagse: De zeven heuvelenloop! Voor nu welterusten en tot morgen!

Sponsors

---

Trainingen

Geen trainingen

(Als dat maar goed gaat...)