Verslag Dag 1: Voor alles een eerste keer!

Nadat ik gisteravond keurig mijn bammetjes had gesmeerd, tas ingepakt en vooral de wekker gezet, was het vanmorgen 2:20 uur zover en ging mijn wekker voor mijn tweede vierdaagse! Na een kort busritje werd ik om 3:40 uur keurig door de buschauffeur vlak bij de Wedren (startlocatie) afgezet.

Ik moest nog even snel mijn shirtje van Make a Wish omwisselen, omdat deze shirts wel erg klein vielen en daarna kon het avontuur dan echt beginnen. Omdat ik een stuk later dan vorig jaar op de Wedren was, moest ik dit jaar helaas achteraan aansluiten, waardoor de start wat later was dan vorig jaar. In plaats van om 4:01 uur werd mijn bandje vandaag om 4:08 uur gescand. Nu hoor ik jullie denken….. “wat maken die 7 minuten nou uit!”.

Uiteraard is de vierdaagse geen wedstrijd en maakt in dat opzicht die 7 minuten inderdaad niks uit. Echter resulteerde dat er wel in dat ik de eerste 2 kilometers behoorlijk moest schuifelen en laveren tussen de mensen die voor mij gestart waren, maar een langzamer tempo hebben. Iets wat goed terug te zien is in de statistieken. Gelukkig werd dit nadeel ruimschoots goedgemaakt door het gigantische enthousiasme van de vele studenten die ook vandaag weer (keurig aangeschoten, of erger) langs de kant stonden om ons als lopers aan te moedigen.

Maar wat was er dan voor het eerst dit jaar? Regen! Na ongeveer een uurtje gelopen te hebben, stopte het met miezeren en begon het toch echt te regenen. Maar ik liet me (net als alle andere wandelaars) niet voor één gat vangen en dus snel de poncho uit de tas en doorlopen. Eerlijk gezegd vond ik het zelfs wel lekker dat het wat regende, want dat zorgde voor de nodige verkoeling. Zeker toen het aan het einde van de dag 25 graden was, onbewolkt en een zon die flink op mijn huid stond te bakken, dacht ik nog wel eens terug aan die paar buitjes in de morgen.

Al met al wat het vandaag zeker geen slechte dag. Na een korte stop bij Make a Wish ben ik in één keer doorgelopen naar de finish waar Maris en de kids me al op stonden te wachten. Met mijn finishtijd van 13:10 mag ik zeer tevreden zijn en dat ben ik dus uiteraard ook :-).

Voor vandaag nu lekker op tijd naar bed, want de wekker gaat morgen weer erg vroeg (wel een kwartiertje later want ik weet de bushalte nu te vinden).  Net als vandaag zullen ook morgen live mijn activiteiten te volgen zijn op deze pagina. Vandaag hebben 75 mensen deze pagina gedurende de dag bekeken, een getal dat me absoluut trots maakt!

Tot morgen!

Sponsors

---

Trainingen

Geen trainingen

(Als dat maar goed gaat...)