Training 2: Buienradar !== werkelijkheid

Met nog een kleine 77 dagen op de teller tot de vierdaagse en slechts één serieuze training in de benen werd het hoog tijd voor training nummer 2! Dit jaar was ik op Bevrijdingsdag vrij dus de ideale dag om te trainen.

Na een ochtendje lekker gespeeld en geravot te hebben met de kids bij Ballorig in Wijhe ging ik lopend naar huis. Vorig jaar heb ik dit stuk ook al eens als training gelopen dus het leek geen enkel probleem te gaan worden.

Inderdaad leek want niks is in Nederland zo veranderlijk als het weer. Uiteraard had ik de avond van te voren keurig even op Buienradar de verwachtingen gecheckt voor deze regio en deze zagen er niet slecht uit. Zo nu en dan 0,1mm tot 0,4mm regen en een aangename temperatuur.  En inderdaad bij mijn vertrek scheen de zon en waren er een paar kleine wolkjes aan de lucht te zien.

Echter  ging het na enkele kilometers al snel mis. Niet alleen regende het steeds wat harder ook was er behoorlijk wat onweer op ongeveer 2 á 3 kilometer van me vandaan. Niet echt prettig wandelen zo in de polder tussen de bomen. Maar goed na regen komt …… nog meer regen in dit geval.

Vooral vanaf de 12de kilometer begon het steeds meer en harder te regenen, dit is ook mooi terug te zien in mijn rondetijden. Na de 5de grote plensbui heb ik maar besloten om niet de geplande 25km te lopen maar de kortste route naar huis te nemen wat resulteerde in een tocht van net geen 21km. Al met al geen slechte keuze want ik was blij dat ik, na de 7de plensbui en nat te zijn tot en met mijn onderbroek, weer thuis was! Conditioneel en lichamelijk zat er zeker meer in deze training maar de regen en het lopen in natte kleren (waaronder een spijkerbroek) maakte de wandeling er niet gemakkelijker op.

Note to myself: Nog minder vertrouwen op Buienradar en in geval van twijfel geen spijkerbroek aan trekken!

The type: specific-workout is wrong
powered by EndomondoWP

Sponsors

---

Trainingen

Geen trainingen

(Als dat maar goed gaat...)